EPA-EFE
Predsednik Venecuele Nikolas Maduro

Predsednik Venecuele Nikolas Maduro naredio je venecuelanskoj vojsci da održava vežbe duž granice s Kolumbijom, optuživši predsednika susedne države da planira napad usled porasta tenzije između dveju država Južne Amerike.

– Kolumbijska vlada ne želi mir – rekao je Maduro klasi oficira na nacionalnoj televizijskoj vojnoj ceremoniji.

– Želi rat. Želi nasilje – dodao je on, prenosi AP.

Tenzije su eskalirale poslednjih dana usred dugotrajne borbe između Madura i venecuelanskog opozicionog lidera Huana Gaida, koji želi da svrgne socijalističkog predsednika uz podršku Sjedinjenih Država, Kolumbije i više od 50 drugih nacija.

Venecuela tvrdi da ima dokaz da se u kampovima u susednoj Kolumbiji obučavaju paravojne snage koje navodno planiraju napade na tu zemlju.

Venecuelanski ministar za komunikacije Horhe Rodriges je na državnoj televiziji optužio desničarskog predsednika Kolumbije Ivana Dukea da ne čini ništa da to zaustavi, prenosi AP.

Između Venecuele i Kolumbije došlo je do porasta tenzija nakon što je grupa levičarskih gerilaca u Kolumbiji objavila da će ponovo uzeti oružje, a Duke je optužio vladu Venecuele da pruža utočište kolumbijskim gerilcima.

Rodriges je pokazao satelitske snimke i koordinate onoga što je opisao kao tri paravojna kampa za obuku duž granice u Kolumbiji.

Takođe je rekao da je Venecuela sprečila teroriste da aktiviraju eksploziv na dve policijske jedinice i Palatu pravde u Karakasu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here