Predsednik Venecuele Nikolas Maduro izjavio je da je cilj pokušaja invazije plaćenika i terorista iz Kolumbije u Venecuelu bilo njegovo ubistvo.

– Trećeg maja pokušana je invazija plaćenika i terorista koji su obučavani na teritoriji Kolumbije, uz finansijsku podršku Vlade SAD i Kolumbije… Imamo sve dokaze, izjave svedoka, snimak, da je ta grupa obučavana na teritoriji Kolumbije – rekao je Maduro na samitu Pokreta nesvrstanih u formatu kontakt grupe.

– Imamo dokaze i svedočenja američkog činovnika koji je juče pokazao ugovore koje je potpisala opozicija Venecuele o pripremi odreda plaćenika i terorista za napad na Venecuelu i pokušaj da me ubiju. Glavni cilj je da se ubije predsednik Venecuele. To je teroristički napad za vreme pandemije – dodao je on.

Stejt department je negirao optužne vlasti Venecuele da je pokušana invazija.

Podsetimo, u nedelju je ministar inostranih poslova Venecuele Nestor Reverol izjavio da je pred zoru grupa naoružanih ljudi pokušala da izvrši invaziju u Venecuelu preko lučkog grada Gvaira, do kojeg je došla čamcima-gliserima.

Prema rečima predsednika Nacionalne ustavne skupštine Venecuele Diosdada Kabelja, tom prilikom poginulo je osam napadača, a još dvoje je uhapšeno. Pritom, kako se ispostavilo, jedan od uhapšenih je agent američke uprave za borbu protiv narkotika.

Venecuelansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da je za vreme operacije zaplenjeno oružje, a da se deo tog oružja koristio za vreme pokušaja državnog prevrata 30. aprila 2019. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here