Švedski atletičar Armand Duplantis proglašen je za najboljeg na šestom “Serbian open indoor” mitingu zahvaljujući skoku motkom od 6.10 metara, i ujedno, postao prvi atletičar kom je pošlo za rukom da u glavnom gradu Srbije preskoči granicu od šest metara. 

Duplantis je udva navrata pokušao je i da obori svetski rekord koji iznosi 6.18 metara, ali je posle dva neuspela pokušaju odustao od trećeg.

Posle velikog uspeha duplantis je bio zadovoljan.

– Osećam se sjajno. Pre mitinga sam imao malih problema sa tetivama, i to je verovatno jedan od razloga što sam se brzo umarao. Moje noge su bile “mrtve” i “umorne”, a za svetski rekord jednostavno morate da budete savršeno spremni.

– Sjajno je to što sam postao prvi koji je u Srbiji skočio preko šest metara. Želim u svakoj zemlji da skočim preko šest metara. Što se tiče priprema za OI, stvari idu u dobrom pravcu. Želim najpre da budem spreman za EP. Osećam se dobro i osećam da je svetski rekord blizu – rekao je Duplantis.

Na pitanje da li od sada možemo da ga zovemo “Serbo”, aludirajući na to da mu je inače nadimak “Mondo”, Duplantis je uz osmeh rekao:

– Da, možete da me zovete kako god želite!

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here