Košarkaši Partizana pobedili su Lokomotivu rezultatom 71:69 u 4. kolu Top 16 faze Evrokupa i tako produžili nadu da mogu u dalji tok takmičenja. 

Sam početak meča pripao je gostujućem timu koji je nametnuo svoj ritam i došao do vođstva. Partizan je brzo imao 18 poena zaostatka, 46:28. Ipak, Rašon Tomas uz pomoć Markusa Pejdža uspeo je da  do poluvremena smanji zaostatak na 48:35.

U nastavku viđena je mnogo bolja igra crno-belih. Pre svega zahvaljujuć snažnoj odbrani domaći tim je u 3. deonici uspeo da se vrati u meč da bi na kraju Perkins na 32 sekunde do kraja pogodio trojku za izjednačenje. Potom Markus Pejdž oteo je loptu gostima. Partizan je imao napad za pobedu. Perkins je na kraju bio apsolutni heroj! Pogodio je za dva poena na četiri sekunde do kraja.

Statistika utakmice:

Partizan: Mika 8, Zagorac, Pejdž 8, Dangubić, Jaramaz 11, Veličković 9, Perkins 9, Janković 3, Radovanović, Tomas 23, Trifunović, Mozli

Lokomotiva: Vilijams-Gos 5, Kamings 5, Hervi 15, Motovilov 6, Kalnietis 2, Ilnicki, Kuminskas 2, Linč 10, Marčuk, Kroford 16, Gordon 7, Jemčenko 1

 

 

Uskoro opširnije…

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here