Fudbalska reprezentacija Češke savladala je danas Škotsku u Glazgovu 2:0 (1:0) u prvom kolu D grupe Evropskog prvenstva.

Junak trijumfa bio je Patrik Šik, strelac u 42. i 52. minutu. Prvo je pogodio glavom na asistenciju Vladimira Cufala, a potom je postigao gol za pamćenje sa pola terena. Ovaj pogodak, ujedno je je ušao i u istoriju Evropskih prvenstvaa jer je postignut sa 45.5 metara, što niko pre njega nije uspeo.

Škotska je u prvom poluvremenu bila bolja, stvorila je više šansi, ali je u 41. minutu Šik sjajnim golom glavom posle centaršuta Cufala sa desne strane zatresao mrežu.

U drugom poluvremenu je u već nekoliko uvodnih minuta na obe strane viđeno nekoliko šansi. Maršal je dva puta bio na mukama, Škoti su zatim pogodili prečku preko Džeka Hendrija, a malo je falilo i da Česi posle toga daju autogol, ali je Tomaš Valčik sjajno reagovao posle kiksa svog golmana.

Međutim, nedugo posle toga viđeno je majstorstvo Šika kojim su Česi rešili meč, jer Škoti posle toga nisu mogli da se “opasulje” i do kraja nisu ozbiljnije uspeli da ugroze mrežu Valčika, pa je Češka zasela na prvo mesto grupe.

Kasnije danas igraju Poljska – Slovačka (18 sati) i Španija – Švedska (21 sat).

Škotska: Maršal, Hendri, Henli, Tirni, O’Donel, Mekgin, Mektominej, Mekgregor, Robertson, Adams, Dajks

Češka: Vaclik, Kufal, Čelustka, Kalas, Boril, Souček, Kral, Masopust, Darida, Jankto, Šik

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here