Mafijaš ubijen pred kapijom zatvora

0

Fonet TV
Sačekuša kod kapije (Foto: Ilustracija)
 

Mrdak je bio ortak, telohranitelj i desna ruka jesenas likvidiranog Armina – Muše Osmanagića, vođe jednog od najmoćnijih klanova u Baru. Došao je u posetu sa snahom Danijelom, suprugom brata Nenada koji leži u istražnom zatvoru pod sumnjom da je proletos u Baru likvidirao Mirka Mićića. U spuškom zatvoru se nalazi i drugi njegov brat, Vlado, koji je bio akter saobraćajke sa smrtnom posledicom.

Mrdak se dovezao pred zatvorsku kapiju u blindiranom audiju 6. Krenuli su put portirnice, ispred koje je već čekala grupa onih koji su došli u posetu zatvorenicima. Pre nego što su prešli prag kapije pritrčao im je ubica sa pištoljem u ruci.

Policija još nije sigurna kako se sve dogodilo. Naime, izjave očigledno šokirane Danijele Mrdak, kao i drugih očevidaca i svedoka umnogome se razlikuju. Izgleda da je najbliže istini da je Mrdak primetio ubicu, potegao pištolj i pogodio ga u nogu. To ubicu nije zaustavilo i ispalio je najmanje četiri metka koji su bili smrtonosni za Mrdaka. On se srušio mrtav nadomak praga zatvorskog kruga, a ubica je sa pajtašem koji ga je čekao na motociklu velikom brzinom pobegao starim putem prema Podgorici.

Na oko dva kilometra odatle umalo se nije sudario sa policijskom maricom koja je sa suđenja u Podgorici vraćala u Spuž zatvorenika.

Policija još tapka u mestu u istrazi ubistva Armina – Muše Osmanagića. Inspektori, međutim, veruju da će brzo razrešiti ovaj slučaj. Naime, smatraju da nije reč o profesionalcima pošto je "sve odrađeno veoma traljavo". Sem nekoliko čaura od metaka kalibra devet milimetara, policija je na mestu obračuna našla i pištolj glok za koji se pretpostavlja da je pripadao poginulom Mrdaku, kao i nekoliko kapi krvi na osnovu kojih policija izvodi zaključak da je i ubica ranjen. Pokaže li se to tačnim, DNK analiza bi mogla da bude od velike pomoći za razrešenje ove enigme.

Zločin najavljen

Kako "Vesti" saznaju, policija je imala operativna saznanja da se priprema likvidacija nekoga od najbližih ljudi Armina – Muše Osmanagića. Znao je to, izgleda, i Mrdak, koji se od jesenas čuvao i navodno je čak i živeo odvojeno od supruge i dvoje dece, a kretao se samo u blindiranom automobilu. Policija je sat i po posle ubistva zaustavila kod Virpazara Fočaka Milomira Perišića koji je bio na motociklu.
On je priveden jer je policija imala dojavu da je grupa Fočaka ušla u Crnu Goru sa zadatkom da likvidira nekoga iz barskih mafijaških krugova. Perišić je nakon dugog saslušanja pušten.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here