D. Timarac

I Sidnej je, posle Melburna i Brizbejna, dočekao da mu u goste dođe proslavljeni srpski fudbaler Dejan Stanković, koji će tri dana sa svojim timom u kampu “Deki 5” mnogobrojnoj deci pokazivati čari fudbalske igre. Kamp se održava na terenu Fudbalskog kluba Beli Orlovi u Bonirigu.

 

Decu dovode roditelji u ranim jutarnjim satima da upijaju fudbalsku veštinu proslavljenog srpskog fudbalera i njegovih trenera. Visoka temparatura, od blizu 40 Celzijusovih stepeni, nije sprečila oko 90 mališana i dve devojčice da izdrže trening u sredu, prvog dana kampa. Znoj je natapao dresove, često se posezalo za flašicama sa vodom, ali nije bilo odustajanja. Radoznali i razigrani budući fudbaleri slušali su upute trenera i izvodili vežbe koje su tražene od njih.

Veliko je bilo interesovanje srpske zajednice za ovu fudbalsku manifestaciju. Pre nego što je Stanković stigao u Bonirig primećen je dolazak srpskih biznismena Vase Despotovića i Zorana Goluba, kao i mnogih naših zemljaka koji su vezani za fudbal, među kojima je bio i Mićko Mihajlović, koji je uvek dobro raspoložen da priča o plejadi naših fudbalskih asova i trenera, kako iz prošlih tako i sadašnjeg vremena.

Gostovanje u Sidneju Dejan Stanković ce iskoristiti da se druži sa našim zemljacima i na humanitarnoj večeri u četvrtak u velikoj sali Srpskog centra u Bonirigu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here