pixabay.com

Osumnjičena J. N. (52) i njena trudna ćerka Đ. N. (25) juče su na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu negirale da su dve devojke držale u zatočeništvu i da su ih primoravale da se prostituišu.

Irena Bjeloš, portparol tužilaštva, potvrdila je da su krivičnom prijavom obuhvaćene još tri osobe, koje su na izdržavanju kazne za druga krivična dela.

– Na teret im se stavlja da su oštećene, od kojih je jedna bila maloletna, eksploatisali i predavali klijentima radi pružanja seksualnih usluga, a sav novac su zadržavale za sebe. Oštećene su u stanju zavisnosti držale stalnim obezbeđivanjem narkotika – potvrdila je za Kurir Bjeloševa.

Kako je navela, oštećenima su, kad nisu pružale seksualne usluge, ograničavali kretanje i uskraćivali komunikaciju s porodicom, tako što su ih držali zaključane u stanu.

– Oštećene su seksualne usluge pružale za novac u iznosu od 1.000 do 3.500 dinara, a pored čestog fizičkog zlostavljanja, u određenim situacijama na sebe su morale da preuzimaju i odgovornost da su izvršioci krivičnih dela koja su vršili osumnjičeni – navela je Bjeloševa.

Majka i ćerka, ali i njihovi rođaci odranije su poznati po krađama.

– Često se dešavalo da ih stariji muškarci prijavljuju za krađe. Priča se da su i uhapšene nudile tim muškarcima seks za novac, a da su ih onda oni prijavljivali za krađu, ali ne i za prostituciju, zbog sramote – navodi sagovornica Kurira.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime