Majka obezglavljenog novinara: Bela kuća nam je pretila

0

Majka gledala na snimku kako joj ubijaju sina. Američki komandosi pogrešili bazu pokušavajući da ga spasu
 

Gospođa Foli u potresnoj ispovesti nije štedela reči, a pokušaj spasavanja njenog sina nazvala je sramnim i šokantnim. Rekla je da je njen sin žrtvovan zbog manjka komunikacije i patriotizma.

 

"Džim je pogubljen na najstrašniji mogući način. Žrvtvovan je zbog manjka koordinacije, komunikacije i patriotizma. Mi kao porodica moramo da pronađemo način kako bi se nosili s tim", rekla je očajna majka pogubljenog novinara.

 

Ona je ispričala da su joj američki zvaničnici rekli da neće pokušati da razmene njenog sina s drugim zarobljenicima, i da neće preduzimati bilo kakvu vojnu akciju spasavanja. Kritikovala je i tvrdnje iz Pentagona prema kojima su Folija pokušali da spasu 4. jula, ali su komandosi, navodno, upali u pogrešnu bazu.

 

Očajna majka je za CNN ispričala da je njena porodica znala gde se Džejms nalazio. Dok je bio u Siriji, dva puta je mesecima bio na istom mestu otkako je zarobljen u novembru 2012. godine. Razočarana je činjenicom da je za vojnu akciju trebalo čekati toliko dugo, a na kraju je ispala očajna i bezuspešna.

 

Za kraj intervjua majka je prokomentarisala Obamino obraćanje naciji u kojem je rekao da bi SAD trebalo da razmotre stav prema kojem nema pregovaranja s teroristima.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here