pixabay.com
Foto: Ilustracija

U Grčkoj je rođena prva beba čija majka je zaražena koronavirusom, ali su rezultati prvog testa na covid-19 za novorođenče negativni, javlja MIA.

Trudna žena koja se juče porodila carskim rezom bila je prethodno hospitalizovana i bio je aktiviran plan za poseban tretman.

Direktorka Ginekološke klinike u Atini Sofija Kalantaridu za grčku televiziju Skaj je rekla da u toj bolnici već postoji specijalno odeljenje namenjeno za takve slučajeve, dok su zaposleni već imali obuku u takvim situacijama.

Ginekolog Jorgos Hreljas rekao je da su znali da je trudna žena zaražena virusom covid-19, te da je bila neophodna posebna pažnja i lična zaštita.

Ovaj slučaj je komentarisao i grčki ministar zdravlja Vasilis Kikiljas, koji je na svom nalogu na Tviteru objavio selfi fotografiju lekara sa majkom.

„I usred teškoća rodila se nada. Doktore i medicinske sestre u bolnici Atikon nakon rađanja prvog deteta u našoj zemlji, od majke pozitivne na virus covid-19. Beba je zdrava“, napisao je Kikiljas na svom nalogu na Tviteru.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime