pixabay.com
Ilustracija

Vesna Firulović priznala je da je kao majka kriva što nije pomogla svojoj ćerkici koju je na smrt prebio njen partner Zoran Albić u maju ove godine i zaključila sporazum sa tužilaštvom, prema kojem treba da bude osuđena na maksimalnu kaznu zatvora od osam godina.

Prema sporazumu, izvršenje kazne treba da sačeka u kućnom pritvoru sa nanogicom.

Tanjugu je u Višem javnom tužilaštvu u Negotinu rečeno da je sporazum sa okrivljenom zaključen povodom kririvčnog dela napuštanje nemoćnog lica na maksimalnu zakonom zaprećenu kaznu od osam godina.

Ovaj sporazum treba da potvrdi presudom Viši sud u Negotinu u narednom periodu.

Firulovićeva će pravosnažnost presude sačekati u kućnom pritvoru, odnosno uz meru zabrane napuštanja stana sa elektronskim nadzorom (kućni pritvor sa nanogicom).

Protiv njenog partnera Zorana Albića Više javno tužilaštvo u Negotinu podiglo je optužnicu kojom ga tereti za teško ubistvo njene ćerke Lune od dve i po godine.

Za krivično delo teško ubistvo deteta zaprećana je kazna do 40 godina zatvora.

Sumnja se da je Albić dovojčicu satima tukao u alkoholisanom stanju i zadao joj više od 30 povreda.

Devojčica je pored ostalog imala: prelom nadlaktice i višestruke prelome lobanje od čega je preminula na licu mesta, navodi se u saopštenju.

Za to vreme majka je bila ispred kuće i kako je priznala, ništa konkretno nije uradila kako bi spasila sopstveno dete.

Nakon smrti deteta, majka je dva sata sa očuhom razgovarala o tome šta se dogodilo, potom su sakrili tragove i odveli dete u dom zdravlja gde su dežurnim lekarima saopštili da je dete palo sa terase, ali su istražni odrgani utvrdili drugačiju sliku celog događaja.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here