“Majka slučajno izlomila bebu, nije znala kako da se brine”

0

Centar za socijalni rad znao da je majka nesposobna za brigu, ali joj dopušteno da čuva bubu. Protiv ograničene majke krivična prijava, a "stručnjacima" iz Centra za socijalni rad ništa
 

Prijava je podneta zbog postojanja sumnje da je izvršila krivično delo nasilje u porodici, odnosno da je nanela teške povrede detetu.

 

Šestomesečni Đ.B. je u jagodinsku bolnicu primljen 31. oktobra, sa prelomima ključne kosti i nadlaktice i sa više hematoma po celom telu, a iako je njegovo zdravstveno stanje stabilno, danas je upućen na pregled u Dečju kliniku u Tiršovoj u Beogradu.

 

Pročitajte još:

* Majka zlostavljala šestomesečnu bebu

* Beba u bolnici zbog polomljenih kostiju!?

* Izlomljenu bebu preuzima hraniteljska porodica

Direktorka jagodinskog Centra za socijalni rad Biserka Jakovljević izjavila je ranije da će beba posle završenog lečenja biti privremeno smeštena u hraniteljsku porodicu. Prema proceni stručnjaka iz Centra za socijalni rad, dete je najverovatnije nehotice povredila 17-godišnja majka Jelena, koja je od rođenja ograničenih mentalnih sposobnosti.

 

"Ona nije u stanju da se samostalno brine o detetu. Iz razgovora s njom i sa lekarima, utvrdili smo da nije umela da ga kupa, prepovija, i zato mu je nenamerno nanela povrede. Stoga će dečak privremeno biti smešten u hraniteljsku porodicu", kazala je ranije Biserka Jakovljević.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here