Legendarni košarkaš Majkl Džordan najzaslužniji je za nastavak NBA lige, koje je bila prekinuta zbog bojkota igrača zbog rasne nejednakosti, pišu američki mediji.

Jučerašnji mečevi plej-ofa NBA lige odloženi su zbog protesta, koji je počela ekipa Milvoki Baksa, zbog pucnjave i teškog ranjavanja 29-godišnjeg Afroamerikanca Džejkoba Blejka prošle nedelje u državi Vinskonsin.

Pobuna igrača išla je do te mere da se tražilo potpuno prekidanje lige, u čemu su najglasniji bili predstavnici LA Lejkersa i LA Klipersa Lebron Džejms i Kavaj Lenard, ali je nakon jučerašnjeg sastanka odlučeno da će takmičenje u balonu u Orlandu biti nastavljeno.

Kako prenose mediji u SAD, ključni posrednik u dogovoru između igrača i vlasnika klubova bio je legendarni košakaš Čikaga.

Najbolji košarkaš svih vremena, vlasnik Šarlota, kontaktirao je rukovodstvo Udruženja igrača NBA lige Krisa Pola i Rasela Vestbruka, nakon čega je učestovao na sastanku sa ostalim vlasnicima klubova i insistirao da saslušaju svoje igrače i postignu dogovor.

– Džordan je bio savršena osoba za ovakvu ulogu – rekao je za ESPN jedan neimenovani NBA zvaničnik.

Dodaje se da Džordan ima ogroman kredibilitet i kod košarkaša i kod vlasnika, uz činjenicu da je on jedini crni većinski vlasnik nekog NBA kluba.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here