Printscreen/Youtube
Pandeli Majko

Bivši premijer Albanije Pandeli Majko smatra da je članstvo Kosova u NATO i Savetu Evrope “samo pitanje trenutka”.

– Danas je na međunarodnom planu Kosovo najzakrivljenija država u regionu i sa publicitetom na kojem bi mu ostale zemlje pozavidele. Postoji specijalna misija za dijalog iz Brisela i celu ovu teritoriju garantuju NATO trupe. Možda imamo formalno kašnjenje u smislu očekivanja članstva u SE, ali mislim da je to jednostavno stvar odbrojavanja. Nije pitanje kako, samo je pitanje kada – rekao je Majko.

Što se tiče političke i ekonomske saradnje između Albanije i Kosova, Majko smatra da se ona razvija u svim sferama, ali informacije o načinu saradnje često izostaju.

– Uprkos nedoumicama i bilo kakvoj raspravi, mislim da se saradnja razvija u svim sferama i mogu reći da često nedostaju informacije o načinu saradnje. Ima pomaka ali oni nisu uključeni u statistiku Kosova i Albanije, ali dolaze Albanci sa Kosova, kupuju zemlju, kuće, posluju i obrnuto. Istovremeno, mislim da je ovo samo početak, dolazimo iz traume koja traje oko jedan vek i sada, na sreću, vreme radi za nas – dodao je Majko.

Majko ističe da ne gleda u prošlost i u stvari koje su se dogodile pre 25 godina.

– Danas dolazim na Kosovo kao običan građanin, koji istoriju Kosova doživljava kao svoju. Naravno da imamo dve države, ali u glavi svakog Albanca, kako ovde na Kosovu, tako i u Albaniji, granica je ostala samo trenutak međunarodnog prava, ali ne i duhovnog – naglasio je bivši albanski premijer.

7 COMMENTS

 1. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

 2. Vucic mora drugi put da povede i Dodika da se malo krije iza Dodika pa malo iza zastave.A Dodik zna jos bolje da laze nego Vucic i njega je Nato postavio.

 3. Tzv. Kosovo nikada neće ući u NATO – kao što ni Ukrajna nije ušla. NATO samo može da iskoristi Albance da ginu za interese SAD-a, kao što to čine sa Ukrajincima.
  Što se duhovnog jedinstva albanskog naroda tiče – to nikome ne smeta, kao što ne smeta ni jedinstvo srpskog naroda iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore ili mađarskog naroda iz Mađarske i Vojvodine ili Muslimana u Bosni i Sandzaku…krajnje je vreme da Open Balkan zaživi i da se svi osećaju svoj na svome, a ne da predstavnik Albanaca i premijer privremenih institucija na Kosovu i Metohiji, koje je pod međunarodnom upravom, teroriše i proganja Srbe, kao što su učinili Hrvati sa Srbima iz Krajne – to mora biti osuđeno od svih naroda na Balkanu.

 4. Косово и Метохија
  Је окупирана Србска Света Земља
  Р1244УН то ПОТВРЂУЈЕ

  КАД СЕ СРБСКА ВОЈСКА НА КОСОВО ВРАТИ🇷🇸☦️🇷🇸
  🇷🇺☦️🇷🇺

 5. Nazalost Srbija nemoze protiv NATOa SAD i Brisela, Dali ce Srbija priznati svoju svijetinju kao samostalnu drzavu za
  Zapad je tako sporedno. Kosmetom vlada Siptar po naredbi Zapada siptarski teroristi su postali opasni gadni
  rade sta god hoce , to naroda malo sto je na svoje ognjiste ostalom. Srpska velada sta je definitivo preuzeo da zastiti
  ama bas nista , to se vidi stalno govori i obecava, da nikada nece priznati Kosmet . Svi pregovori dosada su neuspeli to je samo
  gubljenje vremena. Pitamse jos koliko godina ce Srpski narod da zivi u ovakvoj situaciji gladani i zedani S l o b o d e.
  Ovo je naslestvo Enver Hodze, bitce primorani da promenice ime i prezime naravno i zabraniti Srpski jezik.

 6. Hahahahaha jeste kako da ne …
  Rusija je demokratija a Putin je gospodin za sve ove …

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here