pixabay.com
Majkrosoft će uložiti pet milijardi dolara

Američki tehnološki koncern Majkrosoft u naredne dve do četiri godine želi da investira milijardu evra u izgradnju prvog klaud računarskog centra u Austriji, saopštila je danas direktorka Majrksoft Austrija Dorotee Ric.

Ona je ukazala da će time Austrije postati jedna od budućih ukupno 64 računarska centara ove kompanije.

Prema ekonomistima, ovaj centar će u nardne četiri godine doneti više od dve milijardi evra austrijskoj privredi.

Ric je ukazala da će Majkrosoftov centar doneti dodatnih 29.000 radnih mesta u naredne četiri godine, i to ne samo u toj kompaniji, već i kod klijenata, to jest lokalnih partnera.

Objasnila je da se radi o više računarskh cenatara koji se međusobno obezbeđuju, a tačna mesta na kojima će se nalaziti su tajni iz bezbednosnih razloga.

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc, na zajedničkoj konferenciji za štampu, rekao je da je cilj da Austrija bude jedna od najboljih zemalja Evrope u oblasti digializacije, jer zna da privreda i industrija mogu samo na taj način ostati konkurentne.

Ministarka privrede Margarete Šrambek rekla je da Majkrosoft za svoju investiciju ne dobija nikakve poreske olakšice, ali će dobiti pristup opštim podsticajima, kao što je i investiciona premija za ulaganja u digitalizaciju od 14 odsto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here