Gzira s Malte, koju je niški Radnički pre godinu s lakoćom izbacio u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, šokirala Split efektnim golom u šestom minutu nadoknade vremena. 

Hajduk je, kao i Nišlije, pobedio na Malti (2:1) u prvoj utakmici. Činilo se da je jednom nogom u sledećem kolu, a s obe kad je poveo na Poljudu već u 7. minutu.

U drugom poluvremenu zavijen je u crno. Gzira mu je prvo zatresla mrežu u 57. i 69. minutu. Njen junak je Hamed Kone, igrač iz Obale Slonovače, strelac i drugog i presudnog pogotka, koji em je bio surov, em je bio efektan, za televizijske špice što se kaže. Gzira u drugom kolu igra s letonskim Ventspilsom.

Hajduk se osramotio, a njegovim navijačima je pukao film zbog neočekivanog raspleta. Neki su se ustremili ka svečanoj loži da i oca i majku rukovodećim strukturama, a neke vrele glave su upale na igralište s namerom da vijaju vinovnike bruke. Policija je intervenisala. Podsetio je taj prizor pomalo na onu utakmicu u jugoslovenskoj ligi 26. septembra 1990, kada su “torcidina” meta na terenu bili Partizanovi igrači.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here