Makedonci izviždali svog predstavnika za Evrosong

0

 

 Izviždala ga nezadovoljna publika: Pobednik Đoko Tanevski
 

U dramatičnom finalu, Tanevski je sakupio 22 poena (12 od stručnog žirija i 10 od publike) a toliko je dobio i drugoplasirani Vlatko Ilievski (10 poena od žirija i 12 od publike), koji je otpevao numeru "Sreća". Ipak, "sreća se osmehnula" Tanevskom, jer prema pravilu festivala, u slučaju da dva pevača imaju isti broj bodova, pobeđuje onaj koji je osvojio "dvanaesticu" stručnog žirija.

 

Smena generacija
Na ovogodišnjem izboru makedonskog predstavnika za "Evrosong" nastupilo je dosta mladih, neafirmisanih pevača, pa su mnogi prokomentarisali da dolazi do "smene generacija". Tamnu mrlju na ceo događaj bacio je organizator – Makedonska radiotelevizija. U drugoj polufinalnoj večeri otkazao je mikrofon jedne pevačice, a gledaoci koji su festival pratili na televiziji tvrde da je zbog zastarele tehnike zvuk bio katastrofalan.

Međutim, publici u sali se nije dopala ova odluka, pa je pobednik dočekan zvižducima.

 

Nakon izvođenja pobedničke pesme, on je priznao da je na sceni bio uzbuđen, da su mu se tresle ruke i da umalo nije pao u nesvest od uzbuđenja. On bi voleo da svoju pesmu u Oslu peva na engleskom, ali će je, verovatno, otpevati na makedonskom jeziku.

Iako mu nije bilo svejedno, drugoplasirani Vlatko Ilijevski je rekao da nije razočaran jer je njegova pesma već postala hit na radio stanicama.

Đoko Tanevski već ima evrovizijskog iskustva, jer je pre nekoliko godina nastupao kao prateći vokal Martina Vučića.

 

Vukašin zaludeo devojčice

U revijalnom delu nastupila je Karolina Gočeva, a gosti su bili i Julijana Paša, predstavnica Albanije i Vukašin Brajić, jedan od učesnika "Operacije trijumf" i predstavnik BiH. On je toliko zaludeo devojčice da je obezbeđenje moralo da ih čupa iz njegovog zagrljaja i skida sa scene.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here