Makedonija: Britanac nije umro od ebole

0

Pacijent u Skoplju preminuo od  hemoralgične groznice
 

Iz resornog ministarstva dodaju da pacijent poslednja tri dana nije uzimao hranu i da je imao visoku temperaturu.

 

Jovanka Kostovska iz makedonskog Ministarstva zdravlja pojasnila je da je hitna služba danas dobila poziv iz jednog skopskog hotela, iz kog je rečeno da jedan gost povraća.

 

"Hitna je odmah intervenisala i nakon što su konstatovali stanje velike iscrpljenosti, prevezli su ga na Infektivnu kliniku, koja je preduzela sve mere", navodi Kostovska.

 

Ona je dodala da je pacijent u trenutku kada je stigao na kliniku imao blago povišenu temperatutu, što ne odgovara virusu ebole, za koji je karakteristična temperatura iznad 38,5 stepeni.

 

"Međutim brza smrt i teška krvna slika, krvarenje i temperatura su izazvali prvobitno sumnju da je u pitanju ebola", rekla je Kostovska i dodala da će obdukcija, a nakon toga i međunarodna laboratorija, pokazati o čemu je riječ.

 

Ona je potvrdila je preminuli u Makedoniju ušao 2. oktobra, te da je njegov prijatelj naveo da nisu boravili u zemljama u kojima je epidemija ebole.

 

Prethodno je Rojters prenio da je u Skoplju umrla osoba za koju se sumnja da je zaražena ebolom. Kod još jednog britanskog državljanina ispoljeni su simptomi virusa ebole, rekao je neimenovani zvaničnik za Rojters.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here