Makron dolazi u Srbiju 15. jula

Vestionline, Tanjug
2
EPA/Andy Rain
Emanuel Makron

Politika najavljujući posetu francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji u julu, piše danas da je za našu zemlju izuzetna čast što francuski predsednik dolazi odmah nakon najvećeg državnog praznika Francuske, 14. jula, te da to ukazuje da Pariz želi značajno da pojača svoje prisustvo u našoj zemlji i regionu.

Francuski predsednik boraviće u poseti Srbiji dva dana 15. i 16. jula kao gost predsednika Srbije Aleksandra Vučića, a činjenica da je reč o dvodnevnoj poseti, navodi list, svedoči o želji francuske strane za potvrđivanje i dalje jačanje dobrih odnosa, uključujući i sve razvijeniju ekonomsku saradnju i godišnju razmenu koja dostiže milijardu evra.

List podseća i da poseta dolazi u važnom trenutku s obzirom da je Beograd izložen ogromnim pritiscima u vezi sa KiM, te navodi da je predstavnica Francuske na sednici SB Un u Njujorku pre dva dana imala balansiraniju retoriku u poređenjeu s drugim zapadnim državama koje priznaju nezavisnost Kosova.

Sve to, napominje list, svedoči da Pariz može biti otvoreniji za predloge srpske strane kada je reč o postizanju kompromisnog rešenja.

Prvobitno je poseta Makrona bila najavljena za početak decembra 2018. ali je pomerena zbog pobune “žutih prsluka” u Parizu i nizu drugih gradova.

2 COMMENTS

  1. Jao!Blago nama evo nam gostiju.Pa zar mu nije iz poniženja da dodje kod nas,trebalo bi da poseti fa,šističku NDH_aziju i svoje prijatelje takodje fa,šiste tačija i Haradinaija.Pa ružno se da se čovek ponižava.

  2. Rosildov bankar,nameštenik sa lažljivinm medijima za predsednika Francuske u decembru 2017 se castaje sa vucicem ,da bi na sam početak 2018 objavljeno da aerodrom Nikola Tesla dat francuskoj kompaniji VINCI.Kompanija Vinci je sa sedištem u Francuskoj nije vlasnistvo francuskog državljanona i nema veze sa Francuskom osim sto ima tu kancelarije.Na zvanicnom sajtu Rošilda piše da je VINCI deo ORYX grupe u vlasnistvu ovog tajkuna.Sada taj isti potrčko bankarski se šalje da vrši pritisak na Srbiju u vezi priznanja kosova a možda i pregovora da se uzme od Srbije EPS ili TELEKOM ,što je strateski interes USA tajkuna rosoilda i rokfelera.Inače ORX grupa je vlasnik Iračke nafte,jednostavno su uklonili Sadama i uzeli naftu.Kada dolazi ovaj u Srbiju to za Srbiju nije nikako dobro …..

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here