EPA/Alexei Druzhinin
Vladimir Putin i Emanuel Makron

Ruski predsednik Vladimir Putin i njegov francuski kolega Emanuel Makron kratko su razgovarali dok su napuštali crkvu San-Salpis u Parizu, gde je organizovan ispraćaj bivšem francuskom predsedniku Žaku Širaku.

Putin je razgovarao sa francuskim liderom oko dva minuta, posle čega je otišao do svog automobila, javio je dopisnik TAS S-a.

Kako se navodi, ruski predsednik je imao zakazan let, pa nije prisustvovao ručku koji je Makron organizovao za svetske lidere u Jelisejskoj palati, saznaje Rojters.

Ruski predsednik je ucestvovao u ceremoniji opraštanja od Širaka kojoj je u pariskoj crkvi San-Salpis prisustvovalo oko 80 sadašnjih i bivših šefova država i vlada.

Agencija navodi da su se Putin i Širak više puta sastali u svojstvu lidera svojih zemalja čak i pošto je Širak napustio predsedničku funkciju.

U intervjuu Fajnenšel tajmsu prošlog juna, Putin je rekao da je Širak jedan od stranih lidera koji je na njega ostavio “najozbiljniji utisak”, opisavši ga kao “pravog intelektualca, veoma zanimljivog”.

Žak Širak je preminuo 26. septembra, a sahranjen je danas na groblju Monparnasu pored ćerke Lorens.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here