Tanjug/AP
Emanuel Makron

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je tokom predizborne kampanje da se prema Rusiji i njenom narodu treba odnositi sa poštovanjem.

– Neophodno je nastaviti dijalog sa liderima čak i kada se iznose razlike, jer će na kraju doći do povratka za pregovarački sto – naveo je Makron na sastanku sa biračima u pariskom kvartu Poasi, dodajući da Rusiju i ruski narod uvek treba tretirati sa poštovanjem.

On se zauzeo da se “učini sve da se spreči eskalacija i širenje neprijateljstava” u Ukrajini.

– Nemoguće je izgraditi trajni mir ako Rusija ne učestvuje u izgradnji sveobuhvatne bezbednosne arhitekture na našem kontinentu, jer istorija i geografija to nalažu – izjavio je francuski predsednik.

On je dodao da se mora nastaviti sa pregovorima sa ruskim i beloruskim narodom.

– Naša odgovornost je da sačuvamo sve veze koje možemo da sačuvamo. Mi to moramo da učinimo uz pomoć predstavnika iz sveta kulture, nauke i tehnike i nevladinih organizacija – rekao je Makron.

Predsednički izbori u Francuskoj zakazani su za 10. i 24. april. Osim Makrona u trci za predsednika učestvuje još 11 kandidata.

2 COMMENTS

  1. Da ste to uradili na vreme ,
    Nebi bilo ovog rata, nego ste radili šta amerika kaže, i sad šaljete oružije kao pomoć, žalosno,
    8 godina niste videli izbeglice iz Luganska i Donbasa, a sad vidite da je stigao odgovor na vašu politiku proširivanja NATO do granice sa Rusijom
    Moje skromno mišljenje je ,
    Više od 20 Miliona Rusa je dalo svoj život da pobjede hitlera ,
    Nikad vam nisu trebali vratiti Istočnu Nemačku ,
    Amerika gdje god ratuje ratuje za svoje interese , tako je ratovala i u 2 svetskom ratu, sve hitlerove stručnjake i visoke oficire je preuzela amerika, CIA i FBI su oformili
    Hitlerovi oficiri
    Lako se to pronađe
    Baboje*ac nadam se da ćeš izgubiti izbore, Le Pen znači puno za francusku

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here