EPA/Ahmed Jalil
Predsednik Francuske Emanuel Makron

Predsednik Francuske Emanuel Macron rekao je tokom zatvaranja današnje sesije Mirovne konferencije o Ukrajini u švajcarskom gradu Brigenštoku da je rat u Ukrajini globalni problem.

– Ovaj rat je globalni problem – rekao je Makron i istakao da su ključne teme konferencije oko kojih je važno okupiti sve svetske lidere “bezbednost hrane, nuklearna sigurnost i humanitarne teme”, prenos sajt 20minutes.ch.

Učesnicima Mirovne konferencije o Ukrajini prva se obratila predsednica Švajcarske Viola Amherd istakavši da je mirovi proces nezamisliv bez Rusije.

– Svi shvatamo da je mirovni proces bez Rusije nezamisliv. Dugoročno rešenje podrazumeva dve strane. Razmotrićemo pod kojim uslovima Rusija može biti uključena u ovaj proces – rekla je ona i dodala da će u Birgenštoku biti načinjen prvi korak, a da će naredni uslediti.

4 COMMENTS

 1. Кад сте бомбардовали СРБИЈУ…то није глобални прекршај…ви сте јадници америке и нато-а

 2. ŽIVELA AMERIKA, EVROPSKA UNIJA I SRBIJA U EU!
  ISTINA SE NE MOŽE MENJATI, ONA JE UVEK ISTA.
  MI SRBI SMO U EU! SVI SRBI ZNAJU, EVROPA JE NAŠA KUĆA, U TO NEMA SUMNJE A I MI SRBI SMO NJENI UKUĆANI.
  SRBIJA JE NA ZAPADU, U EVROPI, U EU, MEĐU SVOJIMA, SVOJOM BRAĆOM ! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ… EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE NAŠ ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI UNIŠTAVAJUĆI (CEPAJUĆI) NAŠE ZAPADNE EVRE I DOLARE A TRAŽITI PLATU U RUBLJAMA I JUANIMA, TRAŽITI POSAO NA ISTOKU U rUSIJI I kINI I NARAVNO sEVERNOJ kOREJI, GDE SE RADNIČKA PRAVA VEOMA POŠTUJU. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO,OD AUTOMOBILA,GARDEROBE, TEHNIKE,,,, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. PATRIOTE, POZOVITE ROĐAKE PATRIOTE DA SA NAŠEG ZAPADA IDU DA RADE NA ISTOK, DA SE KOD NAS NE MUČE RADEĆI ZA BEZVREDNE PRLJAVE EVRE I DOLARE I DA VIŠE DOPRINOSE VOLJENOM ISTOKU…ŽIVELA EVROPSKA NATO UKRAJINA!!! USKORO SAMO EVRO I U SRBIJI!!!

  NE MOŽEMO MI SRBI DA ODNESEMO SRBIJU SA ZAPADA IZ EVROPE I EU NA ISTOK ALI MOŽE DA SE ODSELI (ODNESE SEBE) ONAJ KOME SE TO NE SVIĐA!!! SRBIJA JE SRCE EVROPE! ŽIVELA EVROPSKA SRBIJA!!!

 3. Ukraina nije globalni problem to je više problem NATO ( Washingtona Berlina i Pariza ) jer su proizveli RAT koji nemogu dobiti , sad bi da u celu priču uvuku ostatak Sveta , samo Svet više nije onaj iz ’99 a i kolektivno zapad nije politički moćan kao iste godine !
  Gospodo vi silazite sa lestvica moći kolektivni Jug se penje !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here