Mala Nađa započela lečenje u Frajburgu

0

Zahvalni svim darodavcima: Nađa Novaković sa roditeljima

 

Borba tek počinje

Tokom ovih dana, Novakovići će obaviti razgovore sa bolnicom, pa će znati kako i šta dalje. Nađi će biti malo lakše, jer će i mama i tata i sestra biti u njenoj blizini. Operacija se prema njihovim saznanjima ne vrši hirurški, odnosno matične ćelije se prebacuju transfuzijom, tako da borba za Nađino zdravlje tek počinje.

Reč je o 100 evra naše koleginice Mire Eror iz Frankfurta, kao i 100 dolara Lazara Ninkovića iz Njukasla u Australiji za Nađinu transplantaciju kostne srži u Nemačkoj, koja iznosi preko 300.000 evra. U međuvremenu, porodica Novaković je zahvaljujući brojnim ljudima dobrog srca širom sveta uspela da prikupi oko 414.000 evra putem donacija i poruka, pa je tako odnedavno ova hrabra devojčica započela preglede i analize u Univerzitetskoj klinici u Frajburgu.

 

Reporteri "Vesti" obavestili su Novakoviće o prispeću priloga, na čemu su se od srca zahvalili dobročiniteljima. Tom prilikom su poručili da će uskoro neko od njihove rodbine doći do beogradskog Dopisništva kako bi preuzeo novac.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

– Rečeno nam je da lečenje može trajati i do četiri meseca, a da će zahvat koštati oko 300.000 evra. Ipak, još ne znamo šta sve ulazi u tu sumu. Da li samo bolnički dani ili i smeštaj porodice. Iskreno se nadamo da ćemo imati dovoljno novca za sve to. Čeka nas kontrolni pregled, traži se odgovarajući davalac u registru. Očekujemo da će to biti brzo, u roku od nekoliko nedelja. Postoperativni tok će biti dug i svaki pacijent poput naše ćerkice mora biti 100 dana pod nadzorom lekara. Otuda i neizvesnosti oko konačne sume lečenja i troškova. Baš zato su nam prilozi vaših čitalaca i više nego dobrodošli. Još jednom, hvala svima koji su nam pomogli da ćerku dovedemo kod nemačkih stručnjaka, kako bismo je izvukli iz kandži opake i retke bolesti koja je ophrvala i ugrozila njen život. To nikada nećemo moći da zaboravimo. Ono što je bilo u našim rukama je učinjeno. Sada je sve ostalo na medicini – rekli su Novakovići. 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here