A. Čukić
Siniša Mali

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas, povodom odluke Folksvagena da odloži izgradnju fabrike u Turskoj, da bi za našu zemlju bilo od velikog značaja kada bi mi uspeli da privučemo tu investiciju, ali i da ne može ništa više da kaže jer Srbija treba da pokaže da je pouzdan partner i da ne daje olako informacije o tako velikim investicijama.

– Ne bih da komentarišem, to je najmudriji odgovor koji mogu da vam dam, prosto jer se takve stvari ni ne rade. Sa druge strane, razgovori koji bi vodili sa njima su mnogo ozbilljniji i treba da pokažete da ste pouzdan partner koji olako ne daje informacije i ne bavi se politikom na takav način, već ozbiljno pristupa razgovorima o svakoj novoj investiciji, a pogotovo o investiciji u vezi sa dovođenjem Folksavagena u Srbiju – rekao je Mali odgovarajući na pitanja novinara u vladi.

Ističe da su takve investicije uvek predmet ozbiljnih analize i pregovora.

– Za nas bi bilo od najvećeg mogućeg značaja da privučemo i tu fabriku – kazao je ministar i napomenuo je važno to što Srbija ima sve bolji kreditni rejtoing i što ulaže u infastrukturu, ali i to što je faktor stabilnosti u regionu.

Mali kaže da država razgovara sa velikim brojem investitora svaki dan, kako bi došli u Srbiju i zaposlili građane.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here