Freestock

Poslednji dan u nedelji odlična je prilika da odvojite vreme za sebe i da se posvetite malim ritualima koji će vas relaksirati. Nega lica i tela, osim što će učiniti da izgledate bolje i dati vam energiju za sve što vas čeka u predstojećoj radnoj nedelji, itekako će uticati na vašu sreću i samopouzdanje.

Mada možda mislite da kada sa kupkom ili čišćenje lica nemaju nikakve veze sa kvalitetom vašeg života, činjenica je da se sreća krije u malim stvarima. Stoga, čak i najmanja sitnica, koju možete danas uraditi za sebe, učiniće da se osećate dobro tokom čitavog dana dok će nežna koža i lep izgled, koji ćete postići negom, znatno uticati na nivo vašeg samopouzdanja. Da biste se osećali i izgledali dobro, imamo nekoliko predloga za vas.

Posvetite se nezi lica, vrata i dekoltea

Izdvojte vreme da pažljivo očistite kožu lica, vrata i dekoltea. Dok to radite blago masirajte te regije tela, a potom ih nahranite dobrim serumom ili hidrantnom kremom. Vaša koža biće vam zahvalna na tome.

Nanesite masku za lice

Ako ste dovoljno ambiciozni, možete se poslužiti nekom noćnom maskom, koju ćete naneti pre spavanja i ostaviti da deluje preko noći, a možete koristiti i obične maske koje deluju na dubljem nivou kože nego kreme i izvlače iz nje nečistoće, revitaliziraju umornu kožu i čine da ona izgleda punije i čvršće.

Uradite piling usana

Sa prvim hladnim danima usne obično počinju da se suše i potrebna ima je posebna nega. Da biste se oslobodili izumrelih čelija, uradite piling koji možete napraviti uz pomoć morske soli i malo maslinovog ulja. Nakon što utrljate, a potom i isperete piling, nanesite balsam za usne u nešto debljem sloju.

Ne izbegavajte fizičku aktivnost

Fizičke vežbe podstiču lučenje endorfina (hormona sreće) pa će vam organizam biti zahvalan ukoliko odlučite da uradite čak i najkraći trening. Ne morate da idete u teretanu, dovoljno je da na YouTube-u pronađete odgovarajuće instrukcije. Ukoliko niste u kondiciji, veliku razliku u vašem raspoloženju učiniće i desetominutne vežbe zagrevanja.

Napravite toplu kupku

Opuštanje u kadi jedan je od najefikasnijih vidova relaksacija. Dobro je poznata činjenica da voda deluje umirujuće, a u kombinaciji sa mirišljavom kupkom, vaše kupatilo može postati pravi spa centar u kome ćete se pripremiti za sve što vas očekuje tokom predstojeće radne nedelje.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here