Mali rituali za nalet jutarnje energije!

0

wahmresourcesite.com
Sprečite/oterajte iscrpljenost: Pridržavajte se ovih saveta!
 

1. Neka doručak bude vaša prva aktivnost

Za sam početak dana vašem organizmu je potrebno "gorivo" kako bi moglo da funkcioniše normalno. Ovo ne uključuje slatkiše koji brzo podižu energiju, jer ta energija još brže pada i remeti nivo šećera u krvi, probleme sa pritiskom, kao i gojenje. Takođe, imajte u vidu i da iznegavanje doručka iscrpljuje i umara, dok redovno konzumiranje popravlja raspoloženje.

Važno je i šta jedete za doručak – stručnjaci preporučuju da prvi obrok obavezno sadrži vlakna i proteine, a da šećere i zasićene masti izbegavate.

2. Muzika čini čuda za raspoloženje

Nekoliko studija potvrdilo je da muzika popravlja raspoloženje, jer direktno utiče na mozak i podiže nivo dopamina, koji pruža osećaj zadovoljstva. Započnite dan umirujućim melodijama!

3. Setite se svega na čemu ste zahvalni

Ako se setite svega što imate na čemu ste zahvalni i što vas čini srećnim, znatno bolje ćete se osećati. Nije važno da li je u pitanju porodica, prijatelji, partner ili dobar posao, prisećanje na dragocene trenutke probudiće u vamanalet energije i dobar osećaj.

4. Kvalitetan dan počinje vežbanjem

Da li ste znali da vežbanje pre posla izoštrava mentalne sposobnosti i pomaže telu da se lakše izbori sa stresom? Takođe, ako trenirate ujutro, imaćete bolju koncentraciju i pamćenje, a bićete i raspoloženiji!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here