Mali: Štednja, štednja i samo štednja

0

Grad Beograd sproveo je štednju po uzoru na Vladu Srbije: Siniša Mali
 

"Sve nepotrebno biće ukinuto i novi budžet biće uravnotežen, odnosno, želimo da nam prihodi budu veći od rashoda" poručio je Mali, gostujući na RTS-u.

"Štedimo na svemu, od plata odbornika koje će sa 20.000 biti smanjene na 10.000 dinara, ukidanja dnevnica, kako to radi Vlada Srbije, radimo na ukidanju svih advokatskih usluga koje su koristila javna gradska preduzeća, konsalting usluga, i drugih troškova, korišćenja automobila, plaćanja reprezentacija", kazao je Mali.

On je najavio da će gradski službenici morati daleko više da budu na usluzi građanima nego do sada.

Svaki član Gradskog veća po jedan dan u nedelji primaće građane, slična praksa biće uvedena i u gradskim sekretarijatima, kazao je Mali i dodao da se od ponedeljka uvodi novo radno vreme, od 7.30.

Beograd će, rekao je gradonačelnik, voditi mnogo odgovorniju socijalnu politiku u odnosu na prethodno rukovodstvo, koje je obećavalo više nego što je moglo da ispuni.

"Prethodna socijalna politika grada bila je nerealna. Moj prethodnik imao je ideju da obećava razna davanja a da para u budžetu nema.

Dokaz za to je trenutni dug veći od 100 miliona evra. Mogli smo da lažemo da ćemo nastaviti subvencije a da to nikada ne ispunimo ili da sagledamo koliko zaista imamo i koliko možemo da plaćamo i da to redovno činimo svakog meseca", kazao je Mali.

Prema njegovim rečima, sistem socijalnog davanja nije baziran na realnim pokazateljima, socijalnim kartama, ali će ono do kraja godine biti utvrđeno.

"Kada konsolidujemo budžet do kraja godine i budemo pravili budžet za 2015. godinu, onda ćemo videti šta možemo, i na koji način", kazao je gradonačelnik i naveo da su revizije u toku.

Prema njegovim rečima, nadležni u gradu se svaki dan suočavaju sa zloupotrebama u socijalnim davanjima. Prava politika mora postojati, jer da nema zloupotreba, mnogo više novca bi stiglo do onih kojima je pomoć zaista potrebna, dodao je on.

"Grad Beograd subvencioniše do 50 odsto računa Infostana, onima koji su u stanju socijalne potrebe, ali onda imate oglase gde neko izdaje de luks stan ili kuću, uz reklamu da ima subvenciju na plaćanje Infostana", naveo je Mali i rekao da je otkriveno i da se 20 odsto karata za subvencionisano parkiranje invalida zloupotrebljava.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here