Mali trikovi za podlmađivanje

Smejte se i kad nemate razloga za to 

 

Hidratacija
Dehidrirana koža uvek izgleda loše, ali srećom postoji jednostavan trik koji uvek uspeva. Svaki dan popijte barem litar i po negazirane vode. To će pomoći da telo izbaci štetne materije iz organizma, pročisti kožu, ukloni sitne linije nastale zbog dehidratacije, smanji podočnjake i vrećice ispod očiju, te pomoći vašem licu da izgleda mlađe i sveže.


Redovno vežbajte – lice
Kad je vežbanje u pitanju, svi ulažu velike napore da bi podigli guzu i dobili trbušnjake, a zaboravljaju na svoj glavni adut koji ljudi prvo primećuju – lice!

 

Svakodnevna gimnastika lica dokazano zateže kožu i podiže tonus, a super je što ovu gimnastiku možete da radite i ujutro dok se spremate za posao, i uveče dok gledate seriju… bilo kad! Jedna od najučinkovitijih vežbi jednostavno se zove "E-O". Razvucite usta kao da prenaglašeno izgovarate slovo E, a zatim ih skupite u slovo O i to ponavljajte bar minut.


Dobra (ne skupa) krema
Cena vaše kreme nema uticaj na izgled vaše kože. Važno je samo da je redovno nanosite i da je namenjena vašem tipu kože. Dobra hidratantna krema je proizvod koji svako mora da ima. Nanosite je dva do tri puta dnevno i pritom lagano izmasirajte lice.

 

Udahnite svež vazduh
Centralno grejanje, klima i zagušljiv prostor veoma loše utiču na izgled kože, pa bi bilo dobro da na svežem vazuhu provedete svaki dan bar pola sata.

 

Obratite pažnju na ishranu
Mnoge namirnice s razlogom se zovu anti-ejdž namirnice. U ishranu uvedite borovnice, brokoli, avokado, paradajz i soju.

 

Mladalačka frizura
Stroge linije, neuredna frizura, tamna boja i izblajhana kosa – sve to dodaje godine. Ako želite da se u trenutku pomladite razmislite o šiškama, pramenovima koji izgledaju kao da je kosu prirodno posvetlilo sunce i nežnim uvojcima. Uredne, kratke frizure takođe pomlađuju lice.

 

Dovedite obrve u red
Dva oblika obrva u trenu dodaju pet godina, a to su – pretanke i neuredne! Ako želite da izgledate mlađe, posvetite posebnu pažnju obrvama i zapamtite da pune, uredne obrve licu daju mladalački izgled.


Osmeh
Smejte se, čak i kada nemate razloga za to. Namrgođeno lice izgleda starije, a mrštenje stvara nove bore. Topao, širok osmeh u trenutku "skida" godine.


Svetle boje uz lice

Ako želite da izgledate mlađe, pomladite i garderobu. To ne znači da treba da nosite trendistvarčice za dvadesetogodišnjake, već da nabavite nekoliko obaveznih komada u svetlim i jarkim bojama koje će vam dati instant mlađi izgled. Ciklama, žuta, zelena i svetloplava boja osvežiće vaše lice i pomoći vam da izgledate energičnije i mlađe.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime