oks.org.rs
Božidar Maljković

“Mnogo rada, dana i godina uložili smo da dođemo na Olimpijske igre. Kad smo već tu, nasa sveti zadatak je da se prikažemo u najboljem mogućem svetlu”, poručio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije (OKS) Božidar Maljković.

– To smo pričali kad smo dolazili. Daj najviše što možeš tog dana i mirno spavaj. Mislim da smo spremni da to i uradimo. OKS je ustanova koja je stara 111 godina, ima veliku tradiciju. Mi smo naslednici velikih šampiona – rekao je Maljković na zvaničnoj konferenciji za medije olimpijskog tima.

– Ovi ljudi su najbolji deo srpskog naroda, nacije, Srbije i Republike Srpske.To kažem i ovde i u ovoj zemlji i u Banjaluci. Borićemo se za lična imena, familiju, rejting, timove i našu državu – dodao je Maljković.

– Olimpijski komitet očekuje da će hiljade i hiljade dečaka i devojčica krenuti posle ovih ljudi, šampiona, u sport. To je naša sveta misija i zadatak.

On je pozvao i novinare da pomognu u stvaranju dobre atmosfere.

– Da citiram Filipa Filipovića, koji je iz Beograda tražio da budemo pozitivni. Da ako ne možemo da pomognemo, da bar ne odmažemo u stvaranju dobre, prave atmosfere. A ona je u ljudima odlična. Naravno, prilike nisu, to sami znate. Kad se osvoji medalja, praksa je pokazala, a ja sam svedok tome, dobar deo te medalje zaslužuje i dobar, pravičan, ispravan novinar – istakao je Maljković.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime