pixabay.com
Ilustracija

Voda od lovorovog lista je bogata vitaminima, jača imunitet i odlična je kao oružje u borbi protiv viška kilograma.

Još za stare Grke i Rimljane, lovor je bio biljka sa posebnim značenjem – Rimljani su ga prihvatali kao simbol pobede, Grci su davali lovorovu krunu kao nagradu za pobedu na atletskom takmičenju u čast boga Apolona, a njen grane se i dalje mogu naći na grbu Republike Grčke.

I ništa od ovoga nije slučajno, već su drevne civilizacije bile svesne koliko je lovor lekovit i vredan.

Odavno je poznato da njegovi listovi pomažu u borbi protiv respiratornih tegoba, njegovo ulje je efikasno kod reumatskih oboljenja, a pomaže dijabetičarima da regulišu nivo šećera u krvi.

Zahvaljujući svojim baktericidnim, antiseptičkim i fungicidnim svojstvima i činjenici da je bogat vitaminima A, C i B6, odličan je za jačanje imuniteta.

Pored navedenog, voda od lovorovog lista smanjuje osećaj gladi, reguliše rad creva i pomaže u ubrzavanju metabolizma i topljenju masnih naslaga.

Kako pripremiti vodu od lovorovog lista?

U ključalu vodu dodajte šaku lovorovog lista. Mešajte nekoliko sekundi, a zatim uklonite vodu sa vatre. Ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi, procedite, dodajte malo meda i pijte nekoliko puta dnevno.

Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, voda od lovorovog lista pruža osećaj sitosti, reguliše rad creva, sprečava zatvor, ubrzava metabolizam i definiše brzinu kojom telo sagoreva masti i prerađuje kalorije.

Ova voda je odlična za rad creva i snažno utiče na njihovu pokretljivost i varenje hrane, što je važno u procesu mršavljenja. Naime, ključno je da naše telo dobro vari hranu i apsorbuje neophodne hranljive materije, a zbog visokog sadržaja kalcijuma, lovor je izuzetno efikasan sagorevač masti.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here