Mama, molim te, progovori!

0
Baka i unuka: Ljiljana i Helena Terzić u "Vestima"

Ona, iako mala, dobro zna da Deda Mraz iz daleke zemlje donosi pregršt slatkih darova, poput novogodišnjeg paketića kojeg je stidljivo primila u beogradskom dopisništvu "Vesti", dar naše verne čitateljke Vere Lotrian Jovanov iz Badena uz 10 evra.

Ova lepa devojčica došla je u pratnji bake, Ljiljane Terzić, žene kojoj bi trebalo dodeliti medalju za požrtvovanost. Ona uvek mora da ima vremena da pazi na bolesnu Moniku, da obilazi lekare, da ode na posao, da skuva ručak, ali i da unuci Heleni zameni i majku i oca.

Na pitanje šta je to poželela za Novu godinu, Helena je ćutala. Nije kao druga deca nabrajala dugačak spisak želja. Helena ima samo jednu želju, koju nam je otkrila baka Ljiljana:

"Moniku smo lepo počešljali, obukli i poseli u kolica za doček Nove godine, a potom joj je Helena napravila toplu čokoladu, ono što je njena majka volela pre nego što se desila ova tragedija. Potom mi je priznala da ima veliku želju, ali da ne očekuje da se ispuni za Novu godinu. Rekla mi je: "Bako, volela bih da mama ponovo progovori za Božić… Da me pomiluje i nežno okupa, kao nekad kad sam bila beba…"

Svi bismo voleli da se ispuni ova skrivena želja male devojčice ako ne za ovaj, možda za neki drugi Božić. Ako bude dovoljno dugo i snažno želela, verujemo da hoće. Jer, baka Ljiljana tvrdi da oporavak Monike ide zasad sporo, ali da postoje određena poboljšanja. Lek za njeno zdravlje, obećava, tražiće širom sveta.

Dar iz Australije

Ovom prilikom smo uručili još jedan poklon porodici Terzić. Stigao je iz Sidneja, a poslala ga je velika dobrotvorka Rajka Tarlać za šesnaest štićenika "Vesti". Na dugačkoj listi bilo je i ime Monike Terzić, uz prilog od 100 australijskih dolara. "Hvala, mnogo hvala", rekoše i baka i unuka.

 

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

 

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here