Mama Snežana se zaposlila

 

Sreća udvoje: Nikola Jovanović sa majkom
 

Od kompjutera do garderobe… a majka novčane donacije. Kruna svega je da se majka Snežana ipak zaposlila: odlučila je da se uzda u onu narodnu "u se i u svoje kljuse", pa je novi posao našla na Bajlonijevoj pijaci u Beogradu gde na tezgi prodaje starine. Od sada će, uvereni smo, mali Nikola bezbrižnije i srećnije provoditi svoje detinjstvo.

 

Poziv iz Guče

Bračni par Ploher iz Šramberga na Švarcvaldu, Nemac Zigfrid i supruga Rada, pozvali su nedavno Nikolu i njegovu majku u goste u selo Milatovići kod Guče, gde provode odmor. Nažalost, do susreta, zasad nije došlo, jer Snežana radi, ali vrata njihove kuće, kako sami kažu, uvek su otvorena za njih.

Zahvaljujući pre svega novčanim prilozima naših čitalaca širom sveta ali i građana Srbije, porodica Jovanović više nije na rubu preživljavanja što nas veseli a sigurno će ova vest obradovati i brojne zemljake iz dijaspore koji su u nekoliko navrata kucali na vrata trošne kućice u Ulici Kraljice Marije 27, kako bi lično upoznali samohranu majku i malog Nikolicu koji je osvajao srca donatora širokim osmehom i večitim optimizmom.

 

Tako su se između ovog dečaka koji je prvi put izašao na beogradsku ulicu sa samo šest godina i prvi crtež prodao za 100 dinara, iako je cena glasila – neka svako da koliko može – i zemljaka iz Nemačke, Švajcarske, Francuske i drugih zemalja sklopila trajna prijateljstva. Verujemo da će se neka od njih i dalje održavati, jer kraj akcije za porodicu Jovanović nije i kraj pažnje i podrške Nikoli, što je uvek bio i cilj Humanitarnog mosta "Vesti".

 

POZIV DONATORIMA

 

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete dobiti i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime