EPA/Antonio Bat
Zdravko Mamić

Zdravko Mamić napušta Dinamo Zagreb.

Vrhovni sud u Zagrebu potvrdio je kaznu Zdravku i Zoranu Mamiću, zbog izvlačenja novca iz tamošnjeg fudbalskog kluba, Dinama.

Navodi se da su braća Mamić, uz poreskog inspektora Milana Pernara i aktuelnog direktora HNS Damira Vrbanovića, oštetili taj klub za 116 miliona kuna, a državu za 12,2 miliona kuna.

– Dinamo je meni iznad života. Ja molim vođstvo Dinama, prvo da mi daju ljubav i da pozovu revizore u klub i naprave istragu. To bi bilo najveće hvala braći Mamić. Bitno je da se zna kad smo otišli iz kluba i kakav smo klub ostavili. Ovo je obmana da smo mi lopovi, kriminalci… Napravite zapisnik kakvo je stanje blagajne. Dinamo nije dužan nijedne lipe nikome – rekao je Mamić.

– Dinamo danas vredi 300 miliona evra”, dodaje. “U Dinamu 460 ljudi prima platu. Čistačice imaju 2800 maraka neto platu. Dinamo uplaćuje za jednu godinu više poreza nego celokupni hrvatski sport zajedno u pet godina.

– Kako smo Zoran i ja bili na čelu piramide, ta piramida je u mandatu Barišića dovukla milijardu evra iz Evrope. Ja sam nakrcao Dinamo i hrvatski proračun. Poznato je da je Dinamo od 22 igrača koji su bili drugi na svetu u Rusiji, dao 14. Miliijardu evra smo moja uprava i ja doneli u Dinamo u drugom mandatu. A što je napravila moja država meni, mom bratu i Dinamu, da smo evo prognani, osuđeni i tako dalje. I da su ugrožena radna mesta i opstanak Dinama. Dinamo možda neće postojati za tri meseca – kaže Mamić.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here