Mančester junajted je Diznilend

0

Kivan na bivše pleme: Roj Kin
 

Mančester junajted nije samo fudbalski klub, to je organizacija, kompanija, možda i pokret…

 

U njemu je zaposleno mnogo ljudi, među kojima su i brojni bivši igrači. Ali, ne i Roj Kin.

 

Bivši kapiten Junajteda, koji je tokom 12 godina na "Old Trafordu" osvojio sve što se osvojiti moglo, ali i uspeo da se pokači sa neprikosnovenim serom Aleksom Fergusonom, odapeo je još jednu strelu prema bivšem plemenu. Sa distance, iz Birmingema, opisao je kako funkcioniše Junajted i zašto sebe nije mogao da vidi tamo, po završetku igračke karijere.

 

"Ako pogledajte Junajted danas, mnogo toga zasnovano je na propagandi, govori se gomila ‘nonsensa’, velika grupa bivših igrača radi za klub, svi su pod ugovorima… Tu su i bivši igrači iz 60-ih i 70-ih godina, koji su i dalje zaposleni u Junajtedu i koji sve vreme žele da ti ‘popuju’", ispričao je temperamentni Irac.

 

Kao primer, naveo je primer oko Nanijevog isključenja u eliminacionom meču Lige šampiona od pre dve sezone, kada je Real Madrid pobedio u revanšu na "Old Trafordu" i izbacio Junajted u poslednjoj Fergusonovoj sezoni na mestu menadžera.

Nani je tada neoprezno ušao u Alvara Arbelou, "maj geri" udarcem đonom u pleksus oborio je Španca i zaradio direktan crveni karton, što je razbesnelo Fergusona.

 

Junajted je u revanšu poveo 1:0, ali je meč završen rezultatom 1:2, tako da je Real ukupnim rezultatom 2:3 otišao dalje.

 

"Bilo mi je dosta svega posle te situacije sa Nanijem. Moje mišljenje je bilo da je postojala namera kod Nanija, video je da dečko dolazi i definitivno je imao nameru da ga obori, tako da je zaslužio isključenje. Ali, sećam se kad sam se sreo sa Brajanom Robsonom sledećeg dana… On je bio fantastičan igrač, ali sad je zaposlen u Mančester junajtedu i posao mu je da govori u prilog Mančester junajteda, šta ste drugo očekivali da mi kaže?", pitao je Kin i dodao:

 

"Rekao je: ‘Kiniiiii…’ I dalje mogu jasno da se setim kako to izgovara. Sećam se da je pričao: ‘Kini je jedina osoba na "Old Trafordu" koja misli da je bio crveni karton’. Pomislio sam, pa j***** sudija je mislio da je bio crveni karton, takođe".

 

Potom je dodao…

 

"Tada sam odlučio da odstupim od ideje da budem u Mančester junajtedu. Sve su to pristojni ljudi, nemojte me shvatiti pogrešno, ali tamo vlada atmosfera skoro kao u centru mafije. Ako misliš da je bilo za isključenje – reci, ako misliš da je Dejvid Gil pogrešio – reci, ako misliš da je Ferguson pogrešio – reci! Ti ljudi idu okolo i samo viču: ‘Ovo je Mančester junajted, ura!’ Sve liči na Diznilend, Man junajted lend, sa j****** Mikijem Mausom koji trči svuda", opisao je Kin, koji je i na terenu bio jednako iskren kao i van njega.

 

Mnoge je ta iskrenost bolela.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here