U kongresnoj dvorani “Grimaldi forum” u Monaku, u kojoj je juče obavljen žreb za Ligu šampiona, određeno 12 grupa po četiri tima za Ligu Evrope.

Prvo su izvučeni nosioci grupa iz prvog “šešira”, a onda timovi iz drugog. Među 12 timova iz trećeg “šešira” Partizan je izvučen poslednji. Jedino preostalo mesto bilo mu je u L grupi gde su već stavljeni Mančester junajted i Astana. Zatim je sačekao da poslednji tim u četvrtom “šeširu” ostane AZ Alkmar.

“Crno-beli” s Astanom iz Kazahstana nisu igrali u evrokupovima. S Alkmarom su bili u grupi Lige Evrope u sezoni 2015/16. Pobedili su u Beogradu s 3:2, a u Holandiji s 2:1. Sve golove su dali Umaru (3) i Živković (2).

A preko Mančester junajteda Partizan se 1966. u polufinalu domogao odlučujućeg meča s Realom u Briselu za trofej evropskog prvaka. Na Stadionu JNA je pobedio s 2:0, na Old Trafordu je izgubio s 1:0. “Crveni đavoli”, dakle, posle 53 godine ponovo su gosti u Humskoj.

Prvo kolo je 19. septembra. Naknadno će biti određen raspored mečeva u šest kola.

A grupa: Sevilja, Apoel, Karabag, Didelanž

B grupa: Dinamo Kijev, Kopenhagen, Malme, Lugano

C grupa: Bazel, Krasnodar, Hetafe, Trabzon

D grupa: Sporting, PSV, Rozenborg, LASK

E grupa: Lacio, Seltik, Ren, Kluž

F grupa: Arsenal, Ajntraht, Standard, Gimarais

G grupa: Porto, Jang bojs, Fejenord, Rendžers

H grupa: CSKA Moskva, Ludogorec, Espanjol, Ferencvaroš

I grupa: Volfzburg, Gent, Sent Etjen, Aleksandrija

J grupa: Roma, Borusija (M), Bašakšehir, Volfzberger

K grupa: Bešiktaš, Braga, Vulverhempton, Slovan

L grupa: Mančester junajted, Astana, Partizan, AZ Alkmar

13:10 – Cedulje s imenima timova iz kuglica izvlače Ešli Kol, nekadašnji engleski reprezentativac, i Paulo Fereira, bivši igrač portugalskog državnog tima.

13.05 – Za najboljeg igrača Lige Evrope za prošlu sezonu proglašen je Belgijanac Eden Azar, koji se s Čelzijem uzeo trofej, a zatim je došao u Real. U konkurenciji s njim su bili i Luka Jović, njegov sadašnji saigrač, i Francuz Olivije Žiru, njegov doskorašnji saigrač. Naš napadač, igrajući za Ajntraht, dao je deset golova u Ligi Evrope, a Žiru jedan više od njega.

 

U prvom „šeširu“ su: Sevilja, Arsenal, Porto, Roma, Mančester junajted, Dinamo Kijev, Bešiktaš, Bazel, Sporting, CSKA, Volfzburg, Lacio.

Drugi „šešir“: PSV, Krasnodar, Seltik, Kopenhagen, Braga, Gent, Borusija (M), Jang bojs, Astana, Ludogorec, Apoel, Ajntraht.

Treći „šešir“: Sent Etjen, Karabag, Fejenord, Hetafe, Espanjol, Malme, Partizan, Standard, Vulverhempton, ren, Rozenborg, Bašakšehir.

Četvrti „šešir“: Az Alkmar, Gimarais, Trabzon, Aleksandrija, Didelanž, LASK, Volfzberger, Slovan, Lugano, Rendžers, Kluž, Ferencvaroš.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here