U utakmici za Superkup Engleske prvak na Vembliju uspešniji od vicešampiona Liverpula na penale – 1:1 (5:4).

Mančester siti – Liverpul 1:1 (1:0 Sterling u 12, 1:1 Matip u 78)

Penali: 0:1 Šaćiri, 1:1 Gindogan; 1:1 Vajnaldum (Bravo odbranio), 2:1 Bernardo Silva; 2:2 Lalana, 3:2 Foden; 3:3 Okslejd-Čemberlen, 4:3 Zinčenko; 4:4 Salah, 5:4 Gabrijel Žezus.

U prošloj sezoni Mančester siti je pokupio sva tri trofeja u “kolevci fudbala”. Bio je šampion, osvajač kupa i pobednik Kupa Ligaša. S obzirom na to da je sačuvao tron u prvenstvu, a da je i pre godinu dana trijumfovao za Superkup (pobeda protiv Čelzija s 2:0), ovo mu je šesti trofej uzastopce.

Liverpul, važeći evropski prvak, bio mu je protivnik kao drugoplasirani u prošlom šampionatu. Imali su “redsi” svoje šanse da se domognu ovog pehara prvi put posle 2006, kada su poslednji put i igrali za Superkup, ali im se na tom putu jednom isprečila gol-linija (lopta nije, što se kaže, celim obimom prešla pošto se odbila od prečke), a u nadoknadi vremena egipatski as Mohamed Salah nije iskoristio sjajnu priliku u solo prodoru.

Siti je preko strelca Sterlinga, nekadašnjeg igrača Liverpula, pogodio stativu u drugom poluvremenu. Na penale u drugoj seriji je zablistao čileanski golman Klaudio Bravo. Ta jedna njegova odbrana je i presudila.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here