Tanjug
Tajni agenti pratili i mitropolita Amfilohija

Predsednik Nove srpske demokratije Andrija Mandić izjavio je da bi mnogo toga bilo drugačije da je mitropolit Amfilohije živ, jer je on dobro znao da samo oni koji su se prethodnih godina dosledno, odlučno i javno legitimisali kao protivnici režima imaju dovoljno hrabrosti, znanja i motiva da taj posao odrade do kraja.

Mandić je rekao da je bio iznenađen kada je crnogorski premijer Zdravko Krivokapić nekoliko sati posle sahrane Amfilohija odustao od predloga da Demokratski front ima mesta potpredsednika Vlade i devet ministarstava.

– Nedobronamerna, a vrlo dobro organizovana propaganda je ovu istinu o tim događajima zatrpala ogromnom količinom besprizornih laži, insinuacija i podmetanja, tako da se tek odskora, bez viška emocija, može sagledati velika uloga mitropolita Amfilohija u rušenju diktatorskog režima, kao i predloga vezanih za formiranje nove vlade koji su odbačeni par sati nakon njegove smrti – rekao je Mandić.

On je kazao i da su mnogi trenutno zainteresovani da doslednu političku opciju poput DF-a stave pod kontrolu ili da je unište, ali kako kaže, ako su mogli da pobede najgoru diktaturu u Evropi, ne može niko da ih pobedi.

Kako je rekao, crnogorska vlada nema logično objašnjenje zašto već nije realizovano ključno izborno obećanje, odnosno izgradnja najboljih odnosa sa Srbijom.

1 KOMENTAR

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime