Youtube/Sputnjik Srbija
Andrija Mandić

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić, pozvao je danas predsednika Crne Gore Mila Ðukanovica da ne donese ukaz o Zakonu o slobodi veroispovesti, već da ga vrati ponovo Skupštini, kako bi se uklonili njegovi nedostaci i doneo nov zakon.

– Verujem da će biti dovoljno pameti u Crnoj Gori da se dođe do rešenja – kazao je Mandić na konferenciji za novinare u Skupštini Crne Gore, navodeći da veruje da 100.000 građana može da izvrši pritisak da Ðukanović ne potpiše zakon.

On je poručio, prenose Vijesti, da Demokratski front nastavlja narednih dana sa snažnim pritiskom na crnogorski režim, “da se promeni ono što je na siledžijski način usvojeno suprotno većinskoj volji građana”.

Mandić je rekao da će naložiti predsednicima opštinskih odbora da pozovu kolege iz opštinskih odbora drugih partija opozicije da se dogovore o protestima u svim opštinama.

Poslanik DF-a Milan Knežević je zatražio od mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija da ne dozvoli da Ðukanović, “koji je ateista”, naloži badnjak ispred Cetinjskog manastira, kako se moglo čuti u Skupštini.

Poslanik Milun Zogović je kazao da nema popuštanja i da se “stvar mora isterati do kraja”.

Mandić, Knežević i Zogović pušteni su na slobodu jutros oko tri sata, iako im je sinoć, nakon saslušanja u Osnovnom državnom tužilaštvu, određeno zadržavanje do 72 sata.

Mandić i Knežević su bili uhapšeni zbog sumnje da su počinili krivicno delo sprečavanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

Zogović je uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, navelu su crnogorski mediji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here