Tanjug
Andrija Mandić

Predstavnici partija parlamentarne većine od 30. avgusta 2020. godine do danas nisu uspeli da se dogovore o izboru mandatara za formiranje nove vlade Crne Gore i o sastavu novog skupštinskog rukovodstva.

Sastanak organizovan u crnogorskom parlamentu završen je bez konkretnog dogovora.

Kako je rekao jedan od lidera DF-a Andrija Mandić, isrpljene su sve mogućnosti za postizanje dogovora u ovom sastavu.

– To znači da ću pozvati na sastanak predsednike svih stranaka koji nisu bili na sastanku danas – kazao je Mandić.

Precizirao je da će do tog sastanka doći pre četvrtka.

On je pojasnio da je DF kandidovao njega za mandatara, URA je predložila Dritana Abazovića, a Demokratska Crna Gora je saslušala predloge i konsultovala se o tome.

– Želeći da deblokiramo razgovore, saopštili smo kolegama da smo spremni da odustanemo od mesta premijera, od te kandidature ali da dođemo do dogovora i da nastavimo posao koji su nam građani zadali 30. avgusta. No, i pored toga, dogovora nije bilo. Predložen je od strane predsednika Prave Crne Gore da premijer bude Miodrag Lekić ali oni koji su predložili svog kandidata su to odbili – naglasio je Mandić.

On je naveo da postoji volja da se postigne dogovor i da se formira vlast, ali očito da nema kompromisa po pitanju izbora konkretnog kandidata.

– DF i pored dvotrećinske podrške parlamentarne većine za njegovog kandidata, bio je spreman da odustane od svog kandidata i priloži i taj doprinos, ali evo, ni to nije bilo dovoljno – naveo je Mandić.

On je rekao da je DF pokazao najveću širinu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here