EPA/Boris Pejović
Andrija Mandić

Predsednik Nove srpske demokratije (NSD) i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić poručio je da on lično neće biti deo nove crnogorske vlade, ali da DF treba da bude u njoj.

On je poručio da mu je žao što DF nije imao priliku da bude deo izvršne vlasti, jer bi, kako navodi, vieli kakva bi to bila razlika i da će mu biti žao ako u “ovoj novoj vladi ne dobijemo tu priliku”.

Osim zahteva NSD koji podrazumevaju traženje vanrednih izbora i tehničku vladu koja bi pripremila te izbore, Mandić ističe da se Politički savet partije bavi i temom zaustavljanja diskriminacije srpske nacionalne zajednice, kojoj, kako navodi, pripada svaki treći građanin Crne Gore.

Mandić je dodao da predsednik Crne Gore Milo Đukanović igra igru razbijanja parlamentarne većine i da mu DF neće biti partner u tome.

Ističe da će DF inicirati razgovore unutar dosadašnje parlamentarne većine, očekuje da to urade i drugi i kazuje da je vlada Zdravka Krivokapića pala zbog odnosa unutar nje.

– Demokratska Crna Gora je zakazala protest za sutra. Zakazali su ga kao partijski protest, nisu se konsultovali sa nama, nisu razgovarali da to zajednički organizujemo. Mi ćemo, svakako, iskazati solidarnost, i naši poslanici će otići da iskažu solidarnost i tako ćemo pokazati da smo solidarni u jednoj nepravdi koja se nanosi jednoj političkoj organizaciji – rekao je Mandić i dodao:

– Da proteste organizuje Organizacioni odbor sastavljen od svih političkih stranaka, da oko zahteva protesta treba da se dogovorimo i da izađemo sa konkretnim ciljevima.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here