MN Press
Vaterpolo lopta

Fantastičnom igrom i ubedljivom pobedom vaterpolisti Novog Beograda eliminisali su šampiona Francuske, ekipu Marselja i apsolutno zasluženo se plasirali među četiri najbolje ekipe Evrope, prvi put od osnivanja kluba. Novobeograđani su slavili sa 16:10 (5:4, 4:2, 3:1, 4:3) u meču u kome su u potpunosti kontrolisali dešavanja u bazenu i vodili od prvog do poslednjeg minuta.

Trener Novog Beograda Igor Milanović pomalo iznenađujuće je na startu poverenje ukazao mladom golmanu Žoau Pedru Fernandešu, a sjajni Brazilac mu je uzvratio fenomenalnim odbranama, zaustavio je čak 16 šuteva, čime je davao dodatnu sigurnost veoma čvrstoj odbrani srpskog tima.

Takođe, Marselj nije imao rešenja za prošlogidšnjeg MVP-ija Fajnal-ejta i kapitena Novog Beograda, Dušana Mandića, koji je rešetao mrežu iz svih pozicija. Po konačan ishod bio je ključan finiš druge i kao i treća deonica. Novobeograđani su na najlepši mogu način otišli na poluvreme, golom Vasilija Martinovića na samom isteku druge četvrtine, a onda je na scenu stupio sjajni Dušan Mandić.

Postigao je tri atraktivna gola, u njegovom stilu iz velike udaljenosti, a Novi Beograd je stekao čak šest golova prednosti i time definitivno rešio pitanje pobednika.

Mandić je bio najefikasniji akter u domaćem timu sa pet golova, šutirajući bez promašaj, dok je kod Marseja bolji od ostalih bio naš internacionalac Andrija Plainović takođe sa pet pogodaka.

Novi Beograd će u polufinalu završnog turnira Lige šampiona igrati protiv ekipe Breše koja je u četvrtfinalu bila bolja od Hanovera, a taj meč na programu je sutra sa početkom u 18 sati i 30 minuta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here