Youtube/Нова српска демократија
Andrija Mandić

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić odbacio je tvrdnje specijalng izaslanika američkog predsednika za Zapadni Balakn Gabrijela Eskobara, da Demokratski front nije partner SAD, jer izaziva podele, blokira reforme i put Crne Gore ka EU.

Srbi u Crnoj Gori su, ističe, veoma dobro organizovani, što mnogima smeta.

Mandić ističe da je odnos Srba iz Crne Gore prema Kosovu i Metohiji prirodan i da su pokazali najveću solidarnost sa svojim sunarodnicima.

– Imamo bar onoliko prava koliko ima Dritan Abazović koji pokazuje solidarnost sa svojim sunarodnicima na KiM, a kada Srbi iz CG iskazuju solidarnost sa svojima na KiM, onda nam poručuju da to nije dobro.. Ne tražimo ništa iznad demokratskih standarda i demokratskih prava – rekao je Mandić reagujući na intervju Eskobara za Glas Amerike.

Komentarišući šestomesečnu krizu vlade u Crnoj Gori i koncept manjinske vlade koji je  obelodanio Abazović, Mandić je rekao da na crnogorskoj političkoj sceni postoji mnogo bezobrazluka.

Kao najodgovornijeg za aktuelnu krizu označio je premijera Zdravka Krivokapića, čija vlada duže od šest meseci nema podršku nadpolovične većine u parlamentu.

– Ovo što ovde gledamo toga nema nigde osim u Crnoj Gori – rekao je Mandić i podsetio da je DF stalno tražio rešenja za izlazak iz krize, ali da nijedno nije prihvaćeno.

Podsetio je da je DF tražio rekonstrukciju vlade u kojoj bi bili predstavnici svih stranaka parlamentarne većine, ali da se Abazović tome protivio ne želeći nikakve promene.

Dodao je da je nakon toga DF pokrenuo inicijativu za izbor nove vlade, ali je, podseća, i ta inicijativa propala.

– Onda smo predložili da najbolje da idemo na nove izbore, a sada se pojavljuje ideja o manjinskoj vladi i ovo je prvi put da deo postojeće parlamentarne većine ima nameru da radi zajedno sa Demokratskom partijom socijalista (Mila Ðukanović) – rekao je Mandić.

Mandić je podsetio da je zajednički stav svih stranaka, članica parlamentarne većine, u kampanji uoči izbora 30. avgusta 2020. bio da niko neće praviti koaliciju sa DPS-om. Primetio je, međutim, da se izdaja isplati.

2 COMMENTS

  1. Ништа чудно нема у изјави Ескобара. Он је и раније показивао нетрпељивост према српском народу. Дритана Абазовића су неки медији дизали у небеса. Он је све оне који су га довели на власт преварио. Са три посланика постао је мали господар Црне Горе и заштитник албанског народа. И због тога Американци форсирају њега. Црногорци решите се ових невоља.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here