Manekenka koja se bavi programiranjem

0

Pored savršenog struka pokazala i zavidne programerske veštine: Lindzi Skot 

 

Njujorčanka koja je radila za brendove "Victoria’s secret" i "Calvin Klein" u slobodno vreme kreira aplikacije za mobilne telefone i računare.

 

Njena aplikacija "iPort" namenjena je modelima, mada je koriste i arhitekte. "Code Made Cool" ohrabruje devojke da se oprobaju u kodiranju, a "Educate!" je Lindzin projekat za istoimenu humanitarnu organizaciju iz Ugande koji prikuplja novac za mlade afričke preduzetnike.

 

Lepotica odlično poznaje programske jezike i dizajnirala je robota. Danas odiše samopouzdanjem, ali kaže da njen put do uspeha nije bio lak. U školi su je maltretirali i nazivali čudovištem.

 

– Ismevali su me jer sam bila izuzetno mršava. Tokom prve tri godine bila sam jedina tamnoputa osoba u odeljenju. Zato sam se zatvorila u sebe – kaže Lindzi za "Telegraf".

 

Posle srednje škole, ona je započela studije iz oblasti ekonomije i fizike, a na koledžu je pohađala i kurs programiranja.

 

Dokazala da lepota i pamet mogu da idu zajedno: Lindzi Skot
 

– Nisam imala nikakvu predstavu o informatici. Čim je kurs počeo, mnogo mi se dopao. U okviru jednog projekta morala sam da napravim aplikaciju za društvenu igru "Monopol". Trebalo je da kodiram deset strana, a ja sam uradila petostruko više – kaže manekenka.

Nakon diplomiranja, Lindzi Skot se u potpunosti posvetila karijeri modela. Postala je prva Afroamerikanka sa ekskluzivnim ugovorom za "Kevin Klajn" šou. Danas uspešno balansira svoje dve velike ljubavi.

 

– Svesna sam da mi izgled pomaže i u programiranju. Moj profil na sajtu koji okuplja programere ima veliku posećenost, a deo toga sigurno dugujem fotografiji – kaže ona.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here