pixabay.com
Foto: Ilustracija

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra organizuje taktičku vežbu na području Jahorine i Mrkonjić Grada, potvrđeno je u MUP RS.

Zbog održavanja vežbe već je reagovao predsedavajući Predsedništva BiH Željko Komšić, koji je o tome obavestio i zamenika američkog državnog sekretara i specijalnog izaslanika predsednika SAD za Zapadni Balkan Gabrijela Eskobara.

Vežba je najavljena za sutra u podne.

“U 12 sati u mestu Donji Barići, u krugu preduzeća Dragiša komerc kod Mrkonjić Grada policijski službenici Policijske uprave Mrkonjić Grad, Žandarmerije MUP RS i jedinica Žandarmerije Mrkonjić Grad, Doboj i Prijedor izvešće vežbu sprečavanja krijumčarenje migranata koji su tom prilikom pružili oružani otpor policiji“, saopšteno je iz MUP RS.

Navodi se i da će vežba biti održana na Jahorini, a učestvovaće policijski službenici PU Istočno Sarajevo, Specijalne antiterorističke jedinice, Žandarmerije MUP RS i Jedinice Žandarmerije Istočno Sarajevo.

Biće izvedena vežba sprečavanja upada terorističke grupe koja ima nameru da izvrši teroristički napad na Olimpijski centar Jahorina.

Kako je saopšteno iz kabineta Komšića, on je tu vežbu nazvao provokacijom.

“U vežbi učestvuju MUP i žandarmerija RS te je jasno kako je reč o još jednom provokativnom potezu sa ciljem proizvodnje konflikta”, navodi se, između ostalog u saopštenju o razgovoru Komšića sa Eskobarom.

2 COMMENTS

  1. Za 10 dans prestaje da postoji tzv vojska bih ,
    Nakon toga osnivanje i ponovno uspostavljanje slavne Vojske Republike Srpske

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here