Manje gasa zbog Ukrajine?

0

Zbog ukrajinskog duga Rusiji ispaštaju i zemlje centralne i južne Evrope
 

"To zavisi od dogovora Rusije i Ukrajine o isplati ukrajinskog duga koji se meri milijardama dolara", rekao je Bušatlija agenciji Beta.

 

Bušatlija, koji je u inostranstvu, naveo da je to upravo saznao od veoma upućenog izvora.

 

Dodao je da je problem oko snabdevanja gasa u Ukrajini i da od Italije do centralne Evrope svi imaju iste smetnje kao Srbija.

 

"Srbija će deliti probleme centralne i južne Evrope, a pogotovo Italije koja je partner u Južnom toku a ne može da počne da radi taj projekat", rekao je Bušatlija.

 

Bušatlija je, povodom navoda medija da je premijer Aleksandar Vučić u razgovoru sa predsednikom Rusije odbio da se obaveže da Srbija plati dug za ruski gas od 200 miliona dolara do proleća, rekao da mu se to čini "potpuno neverovatnim".

 

"Čini mi se potpuno neverovatnim da Vučić odbije da prati dug koji je evidentiran odavno i prolongiran nekoliko puta. On nema razloga da odbije dug jer zna da ćemo ostati bez gasa. Bilo bi potpuno samoubilačkki da se Rusima kaže ‘neću da ti platim gas’. Prosto neverovatno", rekao je Bušatlija.


Rusi smanjuju isporuku gasa skoro za trećinu, Vučić odbio da plati dug?

 

Bušatlija je naveo da će se za nedelju dana pokazati da li je reč o tehničkim razlozima ili možda političkim.

 

"Ako je razlog poitika, trpećemo samo mi, ali neverovatno mi je da neko kaže ‘neću da platim dug’ potpuno svestan činjenice da će ostati bez plina. Potrebno je nekoliko dana da se vidi šta je u pitanju", rekao je Bušatlija. U poslednjih nekoliko dana smanjene su isporuke ruskog gasa Srbiji.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here