Ž. Marković
Nastup pripremnog ansambla domaćina

Srpsko kulturno-umetničko društvo Polet iz Bira je organizovalo zabavu na koju su pozvali udruženja Ras iz Lucerna, Ostrog iz Vila i Kruna iz Briga. Na ulazu u salu Miloš i Andrea, članovi Poleta, su po tradiciji dočekali goste pogačom, solju i rakijom, kako to dolikuje po starom srpskom običaju.

Prvi su na sceni zaigrali najmlađi članovi domaćina Poletići dok je, po običaju, program završen nastupom pripremnog ansambla domaćina. Bilo je to još jedno izuzetno veče folklora, a učesnici su osim svog umeća pokazali da se okupljaju radi očuvanja srpske tradicije u dijaspori i pre svega radi lepog druženja.

– Mi kao domaćini tradicionalno pravimo folklorna druženja svake godine u martu i novembru i okupljamo drugare iz Nemačke, Švajcarske, Austrije i Francuske. Kao klub koji nema takmičarski duh već isključivo revijalno nastupamo, težimo da se naša druženja šire i van Švajcarske, a što je najvažnije podržavamo nove i manje klubove koji su na početku rada – izjavila je Gordana Vasić, predsednica Poleta.

Ona je zabavu održanu ocenila kao još jednu u nizu uspešnih, iako su pojedini pozvani klubovi otkazali gostovanja.
– Lično mislim da je ovo jedna od retkih zabava gde nije bilo manje, a veselije grupe ljudi. Od srca bih zahvalila svim igračima, našim roditeljima, sponzorima, gostima koji su učinili da ova zabava bude takva kakvu smo samo mogli zamisliti. Drugari iz Krune Brig su nam prvi put u gostima, a došli su predivni i vrlo veseli ljudi. Naši dugogodišnji prijatelji, članovi Rasa iz Lucerna doveli su atmosferu do usijanja i na tome im veliko hvala, kao i prijateljima iz Vila, KUD-u Ostrog – navodi Vasićeva.

Druženje i veselje uz muziku uživo Bombastik benda, bogatu tombolu i domaću kuhinju trajalo je do rane zore.

Zahvalnice

Na kraju folklornog programa predsednica Gordana Vasić je na bini dodelila zahvalnice predstavnicima gostujućih udruženja, a posebnu zahvalnicu Draganu Matejiću, bivšem predsedniku Poleta, koji je jedan od najzaslužnijih za rad i proširenje ovog udruženja. Inače SKUD Polet iz Bira ima 40 folkloraša raspoređenih u dečji i pripremni ansambl.

Jakšići ukrasili salu

– Posebna zahvalnost ide Romansi i Saši Jakšiću roditeljima našim, koji su za ovu priliku specijalno dekorisali salu balonima, kako bi ugođaj bio potpun.

Izvor:
Ž. Marković - Vesti

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here