Manjine – most saradnje Srbije i Hrvtske

0

 

Veselinović je istakao da je u razgovorima sa hrvatskim parlamentarcima konstatovano da neka pitanja o kojima ne postoji saglasnost ne treba da budu smetnja za razgovore o važnim stvarima, kao što je povratak Srba izbeglih iz Hrvatske, obnova imovine, zaštita brojnih drugih prava Srba u Hrvatskoj i onih koji se nisu vratili, ali i zaštita hrvatske nacionalne manjine u Vojvodini.

On je napomenuo da su predstavnici Skupštine Srbije razgovarali i sa predsednikom Odbora za međuparlamentarnu saradnju Hrvatskog sabora Miloradom Pupovcem, javili su mediji u Srbiji.

 

Veselinović je istakao da su razgovarali o unapređenju međuparlamentarne saradnje Srbije i Hrvatske, kao i o ulozi parlamentarnih grupa prijateljstva u unapređenju te saradnje.

 

Predstavnici grupa prijateljstva dogovorili su se da se redovno sastaju i istakli značaj saradnje parlamentarnih odbora za evropske integracije i za prava nacionalnih manjina.

Veselinović je najavio da će za desetak dana predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić – Dejanović posjetiti hrvatski Sabor.

On je rekao da će Grupu prijateljstva Skupštine Srbije sutra primiti predsednik Hrvatske Ivo Josipović, predsednik Sabora Luka Bebić, potpredsednik Vlade Slobodan Uzelac i ministar inostranih poslova i evropskih integracija Gordan Jandroković.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here