EPA/Gustavo Becerra
Dijego Maradona

Fudbalski svet je ponovo bio zabrinut zbog zdravstvenog stanja Dijega Maradone, koji je hitno operisan i sada je na putu oporavka, ali situacija nije nimalo naivna sa njegovim zdravljem.

Poznato je da ga je Maradona narušio dugotrajnim konzumiranjem opijata i nezdravim načinom života generalno, vremenom je situacija samo postajala gora, a koliko je to sve opasno po legendarnog asa svedoči i poslednja hitna hospitalizacija i operacija na mozgu.

Njemu je otklonjen hematom, intervencija je protekla uspšeno i Maradonino stanje je sada stabilno, ali…

Prema rečima doktora Leopolda Lukea koji brine o njegovom zdravlju već godinama, Maradona je od operacije pokazivao znakove konfuzije, koji su zapravo posledica apstinencije.

– Kada je pacijent u stanju apstinencije, kad ima taj apstinencijalni sindrom, ne puštamo ga kući. Dijego se protivio tome, ali smo insistirali da ostane, i sada mu je bolje – rekao je doktor Luke.

– Plan je da ostane u bolnici dok se taj proces ne završi, a to zavisi od samog pacijenta. Dijego će sigurno do ponedeljka ostati u bolnici, za dalje ćemo videti – dodao je.

Podsetimo da je Maradona samo koji dan pošto je proslavio 60. rođendan završio u bolnici.

Njega su ispred te zdravstvene ustanove bodrili navijači, klicali mu, na kraju pali u euforiju kada im je saopšteno da je operacija protekla u najboljem redu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here