EPA
Britanski teniser u problemu

Najbolji britanski teniser u novoj eri, trostruki Grend slem šampion, otvoreno je govorio da gubi bitku s povredom kuka.

 

Iako je vršnjak Novaka Đokovića pa bi po starosnom dobu mogao da se upusti u bitke za još trojefa s četiri najvrednija turnira belog sporta (na Vimbldonu je trijumfovao 2013. i 2016, a na Ju Es openu 2012), Škot Endi Marej (31) najavljuje da će u ovoj godini možda reći zbogom tenisu.

– Ne osećam se dobro. Mučim se dugo i propatio sam mnogo u poslednjih 20 meseci. Uradio sam gotovo sve što je trebalo da bih se osećao bolje, ali nije pomoglo. Bolje sam nego pre 12 meseci, ali osećam i dalje neprijatan bol. Moram da stavim tačku na igranje zato što nemam pojma kada će bol da nestane. Mislim da mogu da odigram i Vimbldon, a onda bih voleo da završim karijeru. Ali, nisam još načisto u vezi s tom odlukom – pričao je Marej na pres konferenciji.

Bilo je tužno i mučno gledati jednog od najboljih tenisera današnjice kako pred javnošću pati zato što ga povreda sputava za nove pohode. Pretprošle godine nije igrao od poraza u četvrtfinalu Vimbldona, kada ga je Amerikanac Sem Kveri rastavio s tronom, do kraja sezone. Lane je pokušao da uhvati ritam na nekoliko turnira, ali to ni izbliza nije bio onaj stari Marej.

Sada je na 230. mestu na svetskoj listi. U prvom kolu u Melburnu, gde je pet puta bio finalista, a poslednje četiri bitke je izgubio od Novaka Đokovića.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime