EPA
Britanski teniser u suzama

Izvesni njujorški doktor Edvin Su javio se Britancu i rekao da može da mu spasi karijeru.

 

Endi Marej nalazi se u velikom problemu zbog povrede kuka i, kako je najavio, ovo mu je možda poslednja godina u profesionalnom tenisu.

Britanac (31) je ispao u prvom kolu Australijan opena i otkazao sve naredne turnire u skorijoj budućnosti, a pominje se kako će otići na još jednu, poslednju operaciju kako bi pokušao da produži karijeru.

Doktor Su je kontaktirao Mareja preko Boba Brajana, legendarnog američkog dubl igrača, koji je sličnu situaciju imao prošle godine, a sada je potpuno oporavljen.

– Ubeđen sam da mogu da mu pomognem. Ako sve prođe kako treba on neće imati nikakve bolove. Tako je u većini slučajeva – pacijenti od trenutka kada se probude kažu da ih više ništa ne boli. To je nešto čudesno. Dobro, potrebno je vreme za oporavak, ali čim prođe malo vremena moji pacijenti mogu da se vrate aktivnostima. Mogu da vode normalan život – rekao je Su za “Dejli mejl”.

Su planira da Mareju ugradi novi, veštački kuk i, kako kaže, veruje da je moguće da se Endi posle toga vrati profesionalnom tenisu.

– Sa sportistima se nikada ne zna da li mogu da se vrate svojoj profesiji. Nema garancija, ali ako uzmemo u obzir da je sa ‘lošim’ kukom igrao na tako visokom nivou toliko dugo, verujem da bi sa novim bio još bolji. Mislim da mogu da ga vratim na najviši nivo. U našem iskustvu posle ove operacije neki od pacijenata su trčali ultra-maratone – jasan je njujorški doktor.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here